The Presbytery of Middle Tennessee is a community of churches and church leaders whose role is to guide and support the work of its constituents, striving to build up the body of Christ through connections of mutual support, creating a culture of leadership development and church transformation.

## ONE HUNDRED THIRTY-SIXTH STATED MEETING THE PRESBYTERY OF MIDDLE TENNESSEE FIRST PRESBYTERIAN CHURCH, FRANKLIN THURSDAY, FEBRUARY 14, 2019

8:00 am	1.	Registration (Order of the Day in CAPS)
8:30 am		Orientation for First Time Commissioners and Prayer for Presbytery – Carol
		Tate and Therese Howell (20 minutes)
9:00 am	2.	CALL TO ORDER / WORSHIP
		(Offering: split between the "Take 45" workshop agencies)
		<ul> <li>Installation of 2019 Moderator and Vice-Moderator</li> </ul>
		<ul> <li>Commissioning of Guatemalan Mission Team</li> </ul>
10:00 am	3.	Break
10:15 am	4.	Reconvene / Establishment of Quorum / Recognition of 2018 Moderator /
		Statement of Procedures / Welcome by Host / Recognition of First Time
		Presbyters / Seating of Corresponding Members / Adoption of Agenda
10:35 am	5.	Stated Clerk's Report – Therese Howell (5 minutes)
10:40 am	6.	Administrative Committee – Theresa Denton (10 min)
10:50 am	7.	Finance Committee – Mike Ingram (5 minutes)
		<ul> <li>Approval of 2019 Operating Budget</li> </ul>
10:55 am	8.	Committee on Leadership Excellence – Sally Hughes (5 min)
11:00 am	9.	NaCoMe – Ryan Moore (5 min)
11:05 am	10.	Hunger Action Advocate – Stuart Wilson-Patton (5 min)
11:10 am	11.	"Take 45" Workshops
		<ul> <li>Presbyterian Disaster Assistance</li> </ul>
		<ul> <li>HomeConnections</li> </ul>
		The Outreach Foundation
12:15 pm	Lunch	n – Prayer of Thanksgiving
1:00 pm		Reconvene
	12.	EP Search Committee – Sally Hughes (5 min)
1:05 pm	13.	Amendments to the Book of Order – Therese Howell (30 min)
1:35 pm	14.	Committee on Ministry – Stephen Yates (45 min)
		Reception of Minister
		<ul> <li>Commissioning Ruling Elder</li> </ul>
2:20 pm	15.	Interim Executive Presbyter's Report – Carol Tate (5 min)
2:25 pm	16.	Concerns, Celebrations, and Announcements – Carol Tate (10 min)
2:35 pm	17.	Unfinished Business
		137th Stated Meeting – Thursday, May 23, 2019, Location TBA
2:40 pm	18.	Closing Prayer / Adjourn